Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat je voor een dreigende situatie staat. Hierbij wil je natuurlijk zo snel mogelijk uit deze situatie, maar hoe handel je? Iedereen komt vroeg of laat wel eens in een agressie situatie. Oplossing gericht ga je er op reageren.
Ook kan het zijn dat u als leiding gevende, uw werknemers wil behoedden of instrueren hoe zij wel of niet moèten handelen, wanneer ze geconfronteerd worden met agressie en/of geweld.

Wij bieden brede en solide cursussen voor:

Kinderen Volwassenen Bedrijf instellingen
Tijdens de cursus leren cursisten om te gaan met dreigende situaties. Het gaat om fysieke, verbale en mentale vormen. Leeftijd of conditie speelt bij weerbaarheid lang niet altijd een rol. Er wordt daarom ook veel aandacht besteed aan je houding en lichaamstaal.
De training(en) is/zijn gericht op het vergroten van het zelfvertrouwen en dat ook uit te stralen.
Het aangeven van grenzen, assertiviteit komen aan bod.

De cursisten worden bewust gemaakt van hun eigen kracht en mogelijkheden.

Het vergroten van je veiligheidsgevoel is het voornaamste doel van deze cursus. De cursus wordt gegeven door een (vechtsport)docent en bewegingsagoog. Wat word behandeld in de lessen?

Situaties leren herkenning Lichaamstaal Communicatief oplossen Div. stoot en trap technieken Afweren en bevrijdingen Armklemmen en  verwurgingen Onder controle brengen van de tegenstander Werpen van de tegenstander

De cursus is geschikt voor u als indivu of voor uw kind(eren).
Groepslessen voor bedrijven, schollen of instellingen is het aantal deelnemers per groep 15.
De cursus bestaat uit 5 of 10 wekelijkse bijeenkomsten en een bijeenkomst die 6 maanden later gegeven zal worden. Na deze 6 maanden zullen alle lessen nog eens kort behandeld worden.
Ook ontvangt men dan een certificaat voor deelname en een een naslagwerk met de opvattingen van deze cursus!